eliinsmat.blogg.se

Klassiska maträtter, utmaningar & nya smaker.

Pasta och svampgratäng

Publicerad 2014-05-19 10:12:31 i Allmänt,

 
4 pers
200 grader
 
2 paket färsk pasta
300-400g svamp (champinjoner, kantareller)
1 svampbuljongtärning
1 dl vitt vin
10 droppar vit tryffelolja
1/2 gul lök
4 dl grädde
1 dl parmesan
Vitpeppar, svartpeppar & salt
 
Gör såhär:
Koka pastan tills den nästan är klar. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
Finhacka gullöken och grovhacka svampen och fräs tillsammans i smör i en stekpanna, krydda med vitpeppar och salt efter smak. Tillsätt vitt vin och låt puttra en stund.
Tillsätt sedan grädde och buljong och smaka av med svartpeppar och tryffelolja. Låt sjuda i 5 minuter.
Slå över såsen över pastan och strö över parmesanosten.
Ställ in i ugnen på 200grader i ca 10-15 minuter eller tills den fått fin färg!
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: GoForFit

Publicerad 2014-05-19 11:01:03

Så gott! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela