eliinsmat.blogg.se

Klassiska maträtter, utmaningar & nya smaker.

Panerad gösfile med färskpotatis och kall sås

Publicerad 2014-05-25 21:16:08 i Allmänt,

 
4 pers
 
2 stora gösfileer
1 kg färskpotatis
4 dl creme fraiche/gräddfil
1/2 gurka
1/2 kruka gräslök
1 rödlök
2 msk majonäs
1/2 påse panko
2 dl mjöl
2 ägg
1 knippe dill
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
 
Gör såhär:
Koka potatisen med dill och lite salt.
Panera fisken i först mjöl sedan uppvispat ägg och sist panko blandat med salt och citronpeppar.
Stek fisken på medelhög värme i en rejäl klick smör ca 2 minuter på varje sida.
Blanda under tiden ihop såsen. Finhacka rödlök, gurka och gräslök och blanda i creme fraichen/gräddfilen och tillsätt majonäs. Smaka av med citron, salt, svartpeppar och citronpeppar.
Servera allt tillsammans gärna med en citronklyfta.
 
Smaklig måltid!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela