Panerad gösfile med färskpotatis och kall sås

4 pers
2 stora gösfileer
1 kg färskpotatis
4 dl creme fraiche/gräddfil
1/2 gurka
1/2 kruka gräslök
1 rödlök
2 msk majonäs
1/2 påse panko
2 dl mjöl
2 ägg
1 knippe dill
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
Gör såhär:
Koka potatisen med dill och lite salt.
Panera fisken i först mjöl sedan uppvispat ägg och sist panko blandat med salt och citronpeppar.
Stek fisken på medelhög värme i en rejäl klick smör ca 2 minuter på varje sida.
Blanda under tiden ihop såsen. Finhacka rödlök, gurka och gräslök och blanda i creme fraichen/gräddfilen och tillsätt majonäs. Smaka av med citron, salt, svartpeppar och citronpeppar.
Servera allt tillsammans gärna med en citronklyfta.
Smaklig måltid!