eliinsmat.blogg.se

Klassiska maträtter, utmaningar & nya smaker.

Panerad gösfile med färskpotatis och kall sås

Publicerad 2014-05-25 21:16:08 i Allmänt,

 
4 pers
 
2 stora gösfileer
1 kg färskpotatis
4 dl creme fraiche/gräddfil
1/2 gurka
1/2 kruka gräslök
1 rödlök
2 msk majonäs
1/2 påse panko
2 dl mjöl
2 ägg
1 knippe dill
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
 
Gör såhär:
Koka potatisen med dill och lite salt.
Panera fisken i först mjöl sedan uppvispat ägg och sist panko blandat med salt och citronpeppar.
Stek fisken på medelhög värme i en rejäl klick smör ca 2 minuter på varje sida.
Blanda under tiden ihop såsen. Finhacka rödlök, gurka och gräslök och blanda i creme fraichen/gräddfilen och tillsätt majonäs. Smaka av med citron, salt, svartpeppar och citronpeppar.
Servera allt tillsammans gärna med en citronklyfta.
 
Smaklig måltid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela