eliinsmat.blogg.se

Klassiska maträtter, utmaningar & nya smaker.

Pulled pork, så som jag gillar det!

Publicerad 2014-05-19 08:15:18 i Allmänt,

 
 
4 pers
125 grader
 
Ca 1 kg högrev
1 stor morot
6 steklökar
1 palsternacka
Purjolök ( ca 10 cm )
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
2 st köttbuljongtärningar
1 tsk svartvinbärsgele
3 dl grädde
 
Gör såhär:
Bryn på köttet i pannan (i detta fall le creuset), krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan i alla grönsaker samt kryddor, buljong och gele och slå på 5 dl vatten.
Ställ in i ugn på 125 grader i minst 6 timmar, gärna längre. Vänd på köttbiten några gånger under tillagningen.
När köttet är klart, sila ner återstående vätska i en katrull och tillsätt grädde. 
Servera med potatis och gele.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Postat av: GoForFit

Publicerad 2014-05-19 11:03:19

Så gott! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela