eliinsmat.blogg.se

Klassiska maträtter, utmaningar & nya smaker.

Schnitzel på fläskfile

Publicerad 2014-05-21 08:36:08 i Allmänt,

 
1 putsad fläskfile
2 ägg
Ca 2 dl vetemjöl
Ca 3 dl panko
Smör och olja till stekning
Svartpeppar och salt
 
Gör såhär:
Skär fläskfilen i 4 cm tjocka skivor, banka ut varje skiva med en kavel med bakplåtspapper emellan till en tjocklek på knappt en halv centimeter. 
Häll upp mjöl, uppvispat ägg och panko blandat med peppar och salt på varsin tallrik och doppa schnitzlarna först i mjöl sedan ägg och sist pankon. Se till att de blir helt täckta. 
Lägg i en rejäl klick smör och lite olja i en het panna och stek schnitzlarna till gyllenbrun färg. Ca 1-2 minuter på varje sida.
Servera med potatisklyftor och bearnaisesås!
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Postat av: KassandraPalma

Publicerad 2014-05-21 08:46:31

åh, ser så gott ut !

Svar: Det var alldeles fantastiskt gott! :) du bara måste testa!!
Elin Folkesson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela